Brf. Rudan i Solna

Brf. Rudan i Solna

Uppdatering tv/datanät

telenor_logo

I höstas bad styrelsen OpenUniverse att skjuta på uppdateringen av Brf Rudans nät dels för att det var fullt upp med 2 årsbesiktningen och dels för att styrelsen hade frågor kring vad det skulle betyda för föreningen och för enskilda medlemmar.

Styrelsen har blivit informerade om att Open Universe vill dra igång arbetet 8/1 men vi har tyvärr inte fått svar på våra frågor ännu . Vi kommer att söka kontakt med OpenUniverse på nyårsdagen och begära in svar.

/Styrelsen

Läs mer viktig information från OpenUniverse !
Läs mer

Debiteringen för varmvatten

Med anledning av ett missförstånd mellan styrelsen och vår ekonomiska förvaltare Hemgården så kom debiteringen för varmvatten med på aviseringen för januari istället för mars som vi tidigare har informerat om.

De som önskar att flytta fram den delen av betalningen kan höra av sig till forvaltning@hemgarden.se med namn, avinummer och meddela dem så flyttar de fram den betalningen till sista februari.

Vet du hur du sorterar värmeljus?

Så källsorterar du värmeljus

Så här källsorterar du värmeljus !

När du väljer att återvinna urbrunna värmeljus är det en stor vinst för miljön. De är nämligen vanligtvis gjorda av aluminium, som är väldigt energikrävande att framställa, och genom att återvinna aluminiumet i stället för att utvinna nytt ur jordskorpan sparar man 95 procent av energin.
Om alla värmeljuskoppar i Sverige skulle återvinnas skulle vi undvika 1000 ton koldioxidutsläpp årligen, och spara tillräckligt med energi för att värma 8500 hus !

Mängder av värmeljushållare som skulle kunna bli nytt aluminium eldas upp i onödan varje år trots att de har lagts i återvinningen – eftersom man har missat en liten men jätteviktig detalj. För att aluminiumet ska kunna återvinnas måste man nämligen plocka ur den lilla vekeshållaren ur ljuskoppen innan man lägger den i metallåtervinningen.
Anledningen är att vekeshållaren oftast är gjord av järn, som sorteras ut av magneter – och om vekeshållaren sitter kvar i ljuset kommer även ljuskoppen av aluminium att sorteras som järn, och brinna upp.

Klicka på denna länk och läs mer om hur du källsorterar.

Skydda dig mot brand

Många hushåll i Sverige har brandvarnare, men i var tionde bostad fungerar den inte. Det betyder att det finns över 400 000 verkningslösa brandvarnare ute i landet. Den vanligaste orsaken är att brandvarnarna testas för sällan.

Via www.skyddadigmotbrand.se kan du enkelt ställa in hur ofta du vill ha en SMS-påminnelse skickad till dig själv. Det är gratis !
Du kan även tipsa någon du bryr dig om om tjänsten.

DNA-märkning mot stölder och inbrott

logo
Genom att stöldskyddsmärka avskräcker du tjuven och ökar dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. DNA-märkning ger dig ett effektivt stöldskydd då märkningen innehåller både DNA och mikropunkter.

Därför har styrelsen valt att märka upp Brf Rudans föremål med DNA-märkning från Stöldskyddsföreningen (SSF). Varningsdekaler sitter på alla entréportar och förrådsdörrar.

Läs mer på:
Stöldskyddsföreningen och DNA-märkning

Skydda dig mot bostadsinbrott Läs mer