Uppdatering tv/datanät

telenor_logo

I höstas bad styrelsen OpenUniverse att skjuta på uppdateringen av Brf Rudans nät dels för att det var fullt upp med 2 årsbesiktningen och dels för att styrelsen hade frågor kring vad det skulle betyda för föreningen och för enskilda medlemmar.

Styrelsen har blivit informerade om att Open Universe vill dra igång arbetet 8/1 men vi har tyvärr inte fått svar på våra frågor ännu . Vi kommer att söka kontakt med OpenUniverse på nyårsdagen och begära in svar.

/Styrelsen

Läs mer viktig information från OpenUniverse !

Er fastighet är idag ansluten till det öppna nätet via kommunikationsoperatören OpenNet. OpenNet köptes i juni 2012 av Telenor Sverige AB och ingår nu i Telenors öppna kommunikationsoperatör Open Universe.

Observera att tidsplanering i informationen här nedan ej stämmer.

Vi har påbörjat ett uppgraderingsarbete av nätet och kommer att byta ut utrustning i anslutna fastigheter, allt från switchar till slutkundsutrustning (CPE). Arbetet genomförs för att få ett enhetligt nät med hög driftsäkerhet. Efter uppgraderingen kommer vi också kunna erbjuda ett större utbud på tjänster med hastigheter upp till 1Gbit/s.

De boende som idag har en aktiv tjänst på Internet, tv eller telefoni behåller sin nuvarande tjänst och leverantör. Alltså den leverantör som du upprättat avtal med och som levererar bredband, telefoni eller TV till just dig.

Vissa slutkunder kommer att behöva byta ut sin slutkundsutrustning (CPE). Dessa kunder kommer att kontaktas via telefonen av Open Universe installationstekniker Svagströmsbolaget för att boka in en dag och tid för bytet. Installatörerna legitimerar sig att de kommer från Svagströmsbolaget.

TIDSPLAN

 

• Byte av slutkundsutrustning (CPE) påbörjas under hösten, de som är berörda av bytet kontaktas av Svagströmsbolaget.
• Switch bytet sker i respektive fastighets nodrum och äger rum under november- december.
• Datum för uppgraderingen kommer att aviseras separat i era trapphus.AVISERING OM DRIFTSTÖRNINGAR
När fastighetens switchar byts ut kan de med tjänster via det öppna nätet uppleva kortare avbrott och störningar. Vi ber dig avvakta eventuell felanmälan till efter kl. 17 dagen för driftstörningen då arbetet ska vara klart.

ÄR DET NÅGOT DU FUNDERAR ÖVER?
Ring oss på 08-522 736 50 eller gå in på www.stockholm.openuniverse.se
Med vänliga hälsningar Open Universe