Rudaninfo: Styrelsen informerar

Hej medlemmar,

I förra nyhetsbrevet informerade vi om att under vecka 2 i januari kommer en OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) genomföras. Vid första tillfället så rengörs tilluftskanalen utifrån samt tilluftsfläkten och efter det genomförs en OVK.
Observera att vi då måste ha då ha tillgång till samtliga lägenheter. Åtgärderna genomförs vid två tillfällen under 2 veckor. Schemat för dessa veckor ser ut så här:

Solgatan 8: Rensning, mån 7 jan + OVK, tis 8 jan
Solgatan 10: Rensning, tis 8 jan + OVK, ons 9 jan
Solgatan 12: Rensning, ons 9 jan + OVK, tor 10 jan
Solgatan 14: Rensning, tor 10 jan + OVK, fre 11 jan
Solgatan 16: Rensning, fre 11 jan + OVK, mån 14 jan
Solgatan 20: Rensning, mån 14 jan + OVK, tis 15 jan

*
Styrelsen har köpt in sopkvastar och sopskyfflar som är placerade i varje port. Städning sker inte varje dag så vi hjälps åt allihop att skotta/sopa rent entréerna både in- och utvändigt från grus, sten och snö när det behövs. 😊
*
Tyvärr har några av våra medlemmar råkat ut för stenkastning som har skadat balkongerna. Vi ber er hålla ett vaksamt öga över Brf Rudan och på vad som rör sig i området för att upptäcka och anmäla ovälkomna händelser/besök .
*
Trapphuset utgör en utrymningsväg och är också räddningstjänstens väg in vid brand. Även ambulanspersonal med bår måste kunna komma fram snabbt. Vi vill informera om att alla trapputrymmen och trappor ska vara tomma. Det får inte stå blommor i krukor, lådor och andra saker där. Ni som har saker i trapphuset ombedes ta bort dem innan 30 jan. Det som står kvar kommer betraktas som skräp och tas bort. Undantaget är enbart små dörrmattor invid dörren.
*
Papper/kartong-molokerna vid båda stationerna är endast till för mindre hushållsavfall. Större kartonger och lådor hänvisas till återvinningen vid Västra Vägen. Tack för att ni håller rent runt molokerna!
*
Vi vill tacka er för det gångna året och önskar er alla en God Jul och Gott Nytt År
Med vänliga hälsningar, Styrelsen