Extra föreningsstämma

En extra föreningsstämma kommer att arrangeras måndagen den 16 november, kl 18.00 i Skytteholmskolans matsal, Solna. Kallelse med föredragningslista kommer i sinom tid att distribueras.

Vid stämman skall omröstning ske en andra gång angående styrelsens förslag på nya stadgar som beslutades vid stämman den 18 maj 2015.

Medlem som önskar få ett ärende behandlat av stämman skall skriftligen lämna sin begäran till styrelsen i så god tid att ärendet kan tas upp i kallelsen till stämman. Motioner skall därför vara styrelsen tillhanda senast måndagen den 26 oktober 2015 via föreningens postbox Solgatan 10 eller via epost: styrelsen@brfrudan.se Läs mer

Byte av FTX filter

Under oktober månad kommer Åkerlunds Fastighetsservice att installera in nya FTX filter för alla medlemmar.  Åkerlunds kommer behöva tillgång till er lägenhet.
Mer information om filterbytet kommer att lämnas i postfacken.

Behöver ni komma i kontakt med Åkerlunds ringer ni 08-39 06 50.

Debitering av värme

Nu i dagarna kommer kostnaden för värme och vatten för kvartal 2 att dras. Många av er har nu fått en något lägre kostnad än vanligt. Detta beror på att schablonen är den samma varje månad men att värmekostnaden normalt sett är lägre på våren och sommaren. Det betyder också att värmekostnaden för många kommer att vara högre när vintermånaderna väl ska debiteras.

Nu när det börjar bli kallare vill vi därför påminna om att inte låta fönster stå öppna för länge och bara vädra en kort stund, då FTX-aggregatet behöver jobba mer för att behålla värmen.

Läs gärna mer om hur debitering av värme och vatten fungerar här på hemsidan under Boende -> värme och vatten.

Information om silverfiskar

Silverfisken kallas även för silverpil, silvermal, siller, bänksill och nattsmyg.
Silverfisken ses ofta kring avlopp i badkar och handfat eller kring golvbrunnar, vilket gör att många tror att silverfisken kommer in genom vattnet i avloppsledningar. Detta är dock en missuppfattning. Den hittar sin föda i  bla avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. De gillar även material i nybyggda hus. Silverfisken blir 10-15 mm och lever i 2-4 år.

Brf Rudan har ett avtal med Anticimex där skadedjurssanering ingår. Har ni problem med silverfiskar, kontakta Anticimex, uppge att ni ringer från Brf Rudan så får ni kostnadsfri hjälp enligt avtalet.